Οικονομία Ελλάδα Ευρωπαϊκή ΣΚΑΛΙΑ «Απαλλαγή φόρων για τους συνταξιούχους του εξωτερικού»

From EEYEM Pilot Wiki
Jump to: navigation, search

ΣΚΑΛΙΑ Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης με ερώτησή του προς......

«Απαλλαγή φόρων για τους συνταξιούχους του εξωτερικού» ΣΚΑΛΙΑ Πρόταση του τέως υφυπουργού Δικαιοσύνης προς τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και τέως υφυπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Καραγκούνης με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, προτείνει την απαλλαγή του φόρου εισοδήματος και του φόρου κληρονομιάς σε συνταξιούχους του εξωτερικού, ως κίνητρο για την αγορά ή ενοικίαση ακινήτου στην Ελλάδα.Ειδικότερα, όπως αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καραγκούνης, «στην Πορτογαλία από τον Ιανουάριο του 2013 όλοι οι ξένοι συνταξιούχοι και ιδίως οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι διαμένουν τουλάχιστον 183 μέρες τον χρόνο στην Πορτογαλία και οι οποίοι γίνονται μόνιμοι κάτοικοι Πορτογαλίας είτε με την αγορά είτε με την ενοικίαση ενός ακινήτου, απαλλάσσονται πλήρως από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για το σύνολο των εισοδημάτων τους (σύνταξη, τόκοι καταθέσεων, μερίσματα, υπεραξίες και οποιοδήποτε άλλο εισόδημα από το εξωτερικό) για κάθε περίοδο 10 ετών ανανεωμένη».Ο ερωτών βουλευτής αναφέρει πως «ο κατασκευαστικός τομέας στην Ελλάδα έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ενώ η κατανάλωση έχει μειωθεί στο ναδίρ η εισαγωγή ενός τέτοιου μέτρου θα μπορούσε να τονώσει καταλυτικά τόσο την ελληνικήοικονομία</a> όσο βεβαίως και την τοπική οικονομία ανά την Ελλάδα» και προσθέ ΤΕΙ:«Αν υποθέσουμε ότι θα κάνουν εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου 30.000 ξένοι συνταξιούχοι με ένα μέσο εισόδημα 3.000 ευρώ τον μήνα, τότε η ετήσια κατανάλωση στις τοπικές κοινωνίες θα ανέλθει στο 1,1 δισ ευρώ τον χρόνο με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ η είσπραξη ΦΠΑ θα ανέλθει περίπου στα 250.000.000 ευρώ το χρόνο. Δεν συμπεριλαμβάνεται βέβαια η ευεργετική επίδραση στην αγορά ακινήτων. Παράλληλα οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα αποτελέσουν τους κήρυκες προσέλευσης και άλλων που θα κάνουν χρήση του νόμου και σίγουρα θα συμβάλλουν στην αύξηση του τουρισμού. Η δε κατάργηση του φόρου κληρονομιάς για την συγκεκριμένη κατηγορία θα ευνοήσει και τις επόμενες γενιές να παραμείνουν στην Ελλάδα».Ο κ. Καραγκούνης ερωτά αν ο υπουργός προτίθεται να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου στην Ελλάδα.ΣΚΑΛΙΑ ΣΚΑΛΙΑ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΣΚΑΛΙΑ Πάνος Καμμένος: «Δεν πάω με μνημονιακά kommata.grκόμματα</a>»

Άσκησε δριμεία επίθεση σε Σαμαρά και Βενιζέλο, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόεκειται να συνεργαστεί με μνημονιακά kommata.grκόμματα</a>

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας του με μνημονιακά kommata.grκόμματα</a> ο Πάνος Καμμένος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στη ΔΕΘ. «Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα σύγκλισης μετεκλογικά με μνημονιακά kommata.grκόμματα</a>», δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ενώ σε ερώτηση τι θα πράξει αν έχει να επιλέξει ανάμεσα στον κ. Σαμαρά και στον κ. Τσίπρα δεν απάντησε, λέγοντας «είναι σαν να μου λέτε να παντρευτώ με το στανιό την άλλη εβδομάδα έναν από τους δυο».Ως προς τα σενάρια εκλογών, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό σε ενδεχόμενες εκλογές να δημιουργηθεί κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, απορρίπτοντας ωστόσο την συνεργασία με μνημονιακά kommata.grκόμματα</a>. «Οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν σε καμία περίπτωση πίσω στις θέσεις τους. Ωστόσο πιθανό να υπάρξουν συγκλίσεις με αντιμνημονιακά kommata.grκόμματα</a> και βουλευτές  για να βγει η χώρα από αυτή την κατάσταση. Εμείς είμαστε έτοιμοι και αύριο το πρωί για εκλογές».

 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχηματισμοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν μετά τις εκλογές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια που θα δώσουν τη δυνατότητα συγκλίσεων με kommata.grκόμματα</a> και βουλευτές για τον σχηματισμό κυβέρνησης, βάζοντας ορισμένες «κόκκινες γραμμές», κυρίως στα εθνικά θέματα.Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ και είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άλλαξε θέση και από την καταγγελία του Μνημονίου τώρα μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση. Το κόμμα του επιδιώκει τις εκλογές – όπως είπε - για να αλλάξει το σκηνικό.«Εμείς λέμε την αλήθεια στο λαό και επιβεβαιωνόμαστε. Κάθε μέρα οι δανειστές επιβάλουν συνεχώς νέα μέτρα με σκοπό να καταργήσουν το εθνικά κυρίαρχο κράτος που λέγεται Ελλάδα»

Άσκησε δριμεία κριτική στον Σαμαρά λέγοντας ότι η παρουσία του στην ΔΕΘ ήταν «one night stand» και προσέθεσε ότι: «ο Σαμαράς το 2011 μιλούσε κατά των μνημονίων και τώρα με τον Βενιζέλο είναι εκτελεστές αυτής της πολιτικής που κατηγορούσαν».Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρό ΤΕΙνε μηδενικό ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, φόρο 1% στις γονικές παροχές, μείωση της φορολογίας κάτω από το 8% για να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες και καθορισμό της τιμής του πετρελαίου στο 1 ευρώ.Ο κ. Καμμένος παρουσίασε το βασικό πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, τις οικονομικές προτάσεις και τις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται ώστε να ορθοποδήσει η ελληνικήοικονομία</a>.

«Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο κράτος. Χάραξη μιας οικονομικής πολιτικής με γνώμονα την ανακούφιση του λαού και έμφαση στην εκπαίδευση. Πρέπει να σταματήσει επιτέλους η εκροή ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό» σημείωσε ο κ. Καμμένος. Ταυτόχρονα, όπως υποστήριξε, «θέλουμε να ξεκινήσει ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, να καταργηθεί το χρέος και να αρχίσει επιτέλους η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου».
ΣΚΑΛΙΑ
source: http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/610387/apallagi-foron-gia-tous-sudaxiouhous-tou-exoterikou/

ΣΚΑΛΙΑ…