Κουβέλης Μπακογιάννη ΠΑΣΟΚ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και της διάσπασης για τη ΔΗΜΑΡ

From EEYEM Pilot Wiki
Jump to: navigation, search

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ Ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται ότι έχει πάρει τις αποφάσεις του."

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας και της διάσπασης για τη ΔΗΜΑΡ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ


Στενοί συνεργάτες και φίλοι του, με τους οποίους έχει συζητήσει τις τελευταίες ημέρες, κατατείνουν στα ακόλουθα συμπεράσματα, σχετικά με τις προθέσεις του Προέδρου της [ ]Kiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>:


Ο κ. Κουβέλης θεωρεί «τελειωμένη» την κυβέρνηση και δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να επιστρέψει.
Είναι επίσης δεδομένο ότι έχει αποφασίσει να προσεγγίσει το newsbomb.grΣΥΡΙΖΑ</a>, να επιδιώξει να αποτελέσει αντίβαρο στο λαϊκισμό και στις αντιευρωπαϊκές θέσεις του, σε ένα ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τον κ.Τσίπρα.


Ο Πρόεδρος της newsbomb.grnewsbomb.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a></a>, πραγματοποίησε το πρώτο ουσιαστικό άνοιγμα, νομιμοποιώντας το κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να ρίξουν την κυβέρνηση. Εξέφρασε την άποψη ότι αποτελούσε πολιτική παρέμβαση και όχι πρόσκληση για αποστασία, όπως θέλησαν να την εμφανίσουν ο κ.Βενιζέλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 


Οι κινήσεις και οι προθέσεις αυτές του κ. Κουβέλη έχουν γίνει αντιληπτές, εδώ και πολύ καιρό από την Κουμουν Δούρου, και ήδη λειτουργεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και ανταλλαγής μηνυμάτων ανάμεσα στις δύο πλευρές.


Ο κ. Τσίπρας χρειάζεται τον κ. Κουβέλη προκειμένου να προσεγγίσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους της ανανεωτικής Αριστεράς αλλά και κεντρώους ψηφοφόρους, στους οποίους υπάρχει μία καλή εικόνα για τον Πρόεδρο της wikipedia.orgKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>.


Ο ίδιος ο κ. Κουβέλης εκτιμά ότι νομοτελειακά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας θα κληθούν να κυβερνήσουν εντός του 2014 και η παρουσία της newsbomb.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> και του ίδιου θα αποτελέσουν αντίβαρο και εγγύηση για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.


Ο Φώτης Κουβέλης εκφράζεται με ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τον Πρωθυπουργό τον θεωρεί αφερέγγυο, εκτιμά ότι διάγει τις τελευταίες ημέρες του στο Μαξίμου ενώ μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών (εάν δεν έχουν προηγηθεί εκλογές) πιστεύει ότι θα αναγκαστεί να προσφύγει στις κάλπες έχοντας απωλέσει κάθε δημοκρατική νομιμοποίηση να κυβερνά.


Ιδιαίτερα επικριτικός είναι με ορισμένους στενούς συνεργάτες και συμβούλους του κ. Σαμαρά, για τους οποίους διατυπώνει την άποψη ότι κινούνται στο χώρο της ακροδεξιάς και ορισμένοι από αυτούς, μη έχοντας θέση σε μία Ν.Δ του Κώστα Καραμανλή, θα μπορούσαν να είναι και στη Χρυσή Αυγή.


Πλήρως αναξιόπιστο θεωρεί και τον κ.Βενιζέλο, αφού δεν ξεχνά τον τρόπο με τον οποίο τον «άδειασε» στο θέμα της ΕΡΤ και τελικά παρέμεινε στην κυβέρνηση για να γίνει Αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών.


Ο Πρόεδρος της government.gov.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> έχει τολμήσει να διατυπώσει και την άποψη ότι αργά ή γρήγορα ο κ.Βενιζέλος θα βρει καταφύγιο στη Ν.Δ του Α.Σαμαρά προκειμένου να συνεχίσει να βρίσκεται στο Κοινοβούλιο.

Οι επιλογές του κ. Κουβέλη και η πρόθεση σύγκλισης και κυβερνητικής συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν προβλήματα στο εσωτερικό της syriza.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a>, με το τελικό ξεκαθάρισμα να επέρχεται στο συνέδριο του κόμματος το Δεκέμβριο.


Είναι κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις του κ.Κουβέλη με τον εκπρόσωπο τύπου κ.Ανδρέα Παπαδόπουλο έχουν διαρραγεί οριστικά και δεν υπάρχει μεταξύ τους η επικοινωνία αλλά και η «χημεία» που υπήρχε παλιά. Ο Πρόεδρος της wikipedia.orgKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> χρεώνει στον κ.Παπαδόπουλο την πατρότητα της πρότασης, που κατέθεσε δημόσια η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, για επιστροφή της newsbomb.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> στην κυβέρνηση.


Γνωρίζει επίσης ότι οι κ.κ Λυκούδης, Ψαριανός και Οικονόμου διαφωνούν με την προσέγγιση με το newsbomb.grΣΥΡΙΖΑ</a>, όπως διαφωνούσαν και με την αποχώρηση της syriza.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> από την κυβέρνηση.


Ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει καμία κίνηση έχοντας και τη βεβαιότητα ότι ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων αλλά και της Κεντρικής Επιτ ροπής του κόμματος του. Θα περιμένει από τους διαφωνούντες να αποχωρήσουν ή να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις της πλειοψηφίας. Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Κουβέλης έχει ήδη διαβεί το Ρουβίκωνα.


Διαβάστε επίσης:


Κουβέλης: Πολιτική παρέμβαση από τον Τσίπρα, όχι «αποστασία» (vid)


Η Ντόρα, ο Τριαντάφυλλος και η επιστροφή στο μαντρί


Η Ντόρα πέταξε σωσίβιο στηnewsbomb.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a></a>


newsbomb.grΒουλή: Διαμάχη Βενιζέλου-Κουβέλη για την...Κεντρο Αριστερά! (βίντεο)</a>


Φ. Κουβέλης: Ηnewsbomb.grKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡ</a> δεν «λοξοκοιτάζει»</a>


 


ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ Αντ. Σαμαράς: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα!»

Αιφνιδιαστική εμφάνιση του Πρωθυπουργού στο δείπνο Μιχελάκη - δημάρχων σε ταβέρνα της ΚηφισιάςΣε ιδιαιτέρως φιλικό κλίμα δείπνησαν το βράδυ της Δευτέρας, στη γνωστή ταβέρνα της Κηφισιάς, «Τηλέμαχος», ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης και δήμαρχοι της Αττικής, που εκλέγονται στη Β' Αθηνών.Ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, άκουσαν τις απόψεις των δημάρχων για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, ενώ ενημερώθηκαν και για τα θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Η είδηση ωστόσο είναι ότι οι δήμαρχοι δεν είχαν ενημερωθεί για την παρουσία του Πρωθυπουργού, καθώς εκείνος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά στην ταβέρνα στις 10 το βράδυ.Κάποιοι από τους δημάρχους μάλιστα είχαν αποφασίσει να μην παραστούν, προφανώς επειδή θεώρησαν ότι η προγραμματισμένη συνάντησή τους με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Γιάννη Μιχελάκη, θα ήταν υπόθεση ρουτίνας.Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη και έδωσε κανονικά το «παρών», προκαλώντας... πανικό στους απόντες.Αμέσως, σήμανε συναγερμός και όσοι απουσίαζαν σχεδόν... τσακίστηκαν για να ανέβουν στην Κηφισιά, με απόκλιση από μισή μέχρι μία ώρα, ανάλογα με την περιοχή που βρισκόταν ο καθένας.Ο κ. Σαμαράς δεν άφησε να περάσει απαρατήρητη η απουσία τους και, απευθυνόμενος σε έναν εξ αυτών, του είπε: «Συγγνώμη, δήμαρχε, που έφτασα πριν από σένα».Τότε, ο κ. Μιχελάκης πήρε το λόγο και, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους, πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Αν ταξιδέψεις με τον πρωθυπουργό, για να τον προλάβεις, πρέπει να φύγεις με την προηγούμενη πτήση!».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω
αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη
μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου
λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η
ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα
φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να
πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους
ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα
είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν
θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.
Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το
10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε
ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο
Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε
μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να
διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν
επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν
με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και
έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον
γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ
του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο
Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι
είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά και με τους υπόλοιπους οργανισμούς, φορείς και kommata.grκόμματα</a> που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εκλογές, που δεν είναι εθνικέςεκλογές</a> για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ο ψηφοφόρος δεν ενδιαφέρεται για τα kommata.grκόμματα</a>, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα να αναπτυχθεί. Λίγο το βουλώσανε και είδατε πώς αναπτύχθηκε ο wikipedia.orgτουρισμός</a>! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».
ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ
source: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/371869/plisiazei-i-ora-tis-alitheias-kai-tis-diaspasis-gia-ti-dimar

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΤΙΜΕΣ…